Sisukord

24/7 koolitus - Isikuandmete töötlemine töösuhtes ja töötaja privaatsuse tagamine (e-õpe)

Registreeri koolitusele
Jaga

 

Pildid / - 24_7


Eeltutvustus

Teretulemast Addenda e-akadeemiasse!

Peale koolitusele registreerimist saadame Teile kinnituskirja, millest leiate ligipääsu Addenda e-akadeemiasse. E-akadeemias saate koolitust vaadata ühe kuu jooksul nii palju kordi kui soovite ning alla laadida õppematerjalid. E-akadeemias on koolitused personaalseks kasutamiseks ja ei ole jagatavad kolmandatele isikutele.

Palume Teil Addenda e-akadeemiasse sisenemisel kasutada Google Chrome, Safari või Firefox internetibrauserit (Internet Explorerit ja Microsoft Edge brausereid keskkond ei toeta).

Koolituse läbimisel väljastame tõendi. 
Tõendi väljastamise eelduseks on koolituse läbimine täies mahus ning koolitusarve tasumine. Erandkorras võib osaleja saada koolituse läbimist tõendava dokumendi, kui on läbinud õppekavast vähemalt 90%.

Koolitus on salvestatud 3. märtsil 2020.


Eesmärk

Järjest rohkem tõuseb töötajate teadlikkus piirangutest nendega seotud andmete küsimisel ja kasutamisel. Seda enam, et muutunud andmekaitseõigusest on viimastel aegadel meedias üsna palju räägitud.

Antud koolituse eesmärk on anda tööandjale teavet tema õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel. Vaadatakse, milliseid muudatusi uus andmekaitseraamistik endaga kaasa tõi ja mida peaks määruse valguses silmas pidama just töösuhete kontekstis.

Õpiväljunditena koolitusel läbinu:

  • teab oma õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel
  • teab isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatseid isikuandmeid
  • teab, kuidas töödelda tööle kandideerija isikuandmeid, sh milliseid andmeid võib ja milliseid ei tohi töölesoovijalt küsida
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid, sh millist informatsiooni tohib/ei tohi küsida töösuhte kehtivuse ajal ning kuidas töösuhtes olles töötajalt saadud andmeid kasutada
  • teab, milliseid andmeid peamiselt töödeldakse
  • teab, kas ja millal tohib jälgida töötajate e-kirju, telefoniväljavõtteid jne
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid pärast töösuhte lõppemist, sh kuidas säilitada töötaja kohta kogutud andmeid, kas ja millal tohib edastada endise töötaja kohta käivat infot teistele tööandjatele jne
  • on teadlik, milline on tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest

Sihtrühm

Ettevõtete ning asutuste juhid, personalijuhid, personalispetsialistid, juristid


Teemad

Urmas Kukk käsitleb koolitusel järgnevaid teemasid:

  • andmekaitsest üldiselt, sh isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatsed isikuandmed
  • tööle kandideerija isikuandmete töötlemine, sh töölesoovijalt andmete küsimine, lepingueelsed läbirääkimised jne
  • töötaja isikuandmete töötlemine, sh informatsiooni küsimine töösuhte kehtivuse ajal, töötajalt saadud andmete kasutamine töösuhtes - milliseid andmeid peamiselt töödeldakse? E-kirjade, telefoniväljavõtete ja arvuti kasutamise jälgimine – kas ja kuidas tohib
  • töötaja isikuandmete töötlemine pärast töösuhte lõppemist, sh töötaja kohta kogutud andmete säilitamine, endise töötaja kohta informatsiooni edastamine teistele tööandjatele jne
  • tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest

Aeg ja maht

Addenda e-akadeemias 24/7.
(2 akadeemilist tundi)

24/7 tähendab, et Teil on võimalus vaadata koolitust täpselt siis, kui Teile sobib! Koolitus on järelvaadatav 30 päeva jooksul alates tellimise hetkest. Koolitus on personaalseks kasutamiseks ning pole jagatav kolmandatele isikutele. Kolmandatele isikutele on Addenda e-akadeemias koolituse vaatamine tasuline.


Koolitajad

 

Pildid / - Urmas Kukk 115x115

Urmas Kukk, Advokaadibüroo Turnstone vandeadvokaat

Urmas Kukk on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Ta on Advokaadibüroo Turnstone vandeadvokaat, samuti Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli külalislektor (privaatsusõigus ja isikuandmete kaitse). Aastatel 2003 - 2008 oli Urmas Kukk Andmekaitse Inspektsioonis peadirektor ning osales ka uue isikuandmete kaitse seaduse väljatöötamisel.


Meetodid

Loeng, praktilised näited.


Maksumus

59 € + km (70,80 €).

Addenda OÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner. Eesti Töötukassa kaudu osalejatele on Addenda e-akadeemias teadmiste kontrolli läbimine kohustuslik. 
Lisainfot koolituskaardi kohta leiab Eesti Töötukassa kodulehelt SIIT!


Maksumus sisaldab

Praktilisi teadmisi, elektroonilisi õppematerjale, elektroonilist tõendit.


Tasumine

Koolitusele registreerimise järgselt saate automaatse kinnituse Addenda e-akadeemiasse sisenemise infoga. Koolitusarve saadame 24 tunni jooksul.


Lisainfo

Juurdepääsu saamiseks registreerige end meie veebilehel, klõpsates nuppu REGISTREERI KOOLITUSELE!

Pildid / - 2018 Evi Freienthal-Liivak

Evi Freienthal-Liivak
+372 520 6347
addenda@addenda.ee
 

Registreeri koolitusele
Jaga

STARTERminsk

  Hello, entrepreneurial student! You do not have an idea? You do not have a team? But you would very much like to learn everything about starting a team and developing the idea? This is for you!   Come and join the STARTERminsk business idea development program!   The program designed by six Estonian universities will help you with all the basic entrepreneurship skills (business development, service design/product ...

Loe rohkem Kristina Paal

Liitu meie uudiskirjaga

Addenda OÜ ei jaga teie andmeid kolmandate osapooltega ning kasutab saadud andmeid vaid uudiskirjade ja turundusmaterjalide edastamiseks.