Sisukord

Veebiseminar - Isikuandmete töötlemine töösuhtes ja töötaja privaatsuse tagamine

Jaga

Eeltutvustus

Järjest rohkem tõuseb töötajate teadlikkus piirangutest nendega seotud andmete küsimisel ja kasutamisel. Seda enam, et muutunud andmekaitseõigusest on viimastel aegadel meedias üsna palju räägitud.
Antud veebiseminari eesmärk on anda tööandjale teavet tema õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel. Vaadatakse, milliseid muudatusi uus andmekaitseraamistik endaga kaasa tõi ja mida peaks määruse valguses silmas pidama just töösuhete kontekstis.

Koolituse tulemusena teavad osalejad oma õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel.

Koolituse läbinu:

  • teab oma õigustest ja kohustustest töötajaga seotud isikuandmete küsimisel, kasutamisel ja säilitamisel
  • teab isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatseid isikuandmeid
  • teab, kuidas töödelda tööle kandideerija isikuandmeidsh milliseid andmeid võib ja milliseid ei tohi töölesoovijalt küsida
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid, sh millist informatsiooni tohib/ei tohi küsida töösuhte kehtivuse ajal ning kuidas töösuhtes olles töötajalt saadud andmeid kasutada
  • teab, milliseid andmeid peamiselt töödeldakse
  • teab, kas ja millal tohib jälgida töötajate e-kirju, telefoniväljavõtteid jne.
  • teab, kuidas töödelda töötaja isikuandmeid pärast töösuhte lõppemist, sh kuidas säilitada töötaja kohta kogutud andmeid, kas ja millal tohib edastada endise töötaja kohta käivat infot teistele tööandjatele jne.
  • on teadlik, milline on tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest.

Sihtrühm

Ettevõtete ning asutuste juhid, personalijuhid, personalispetsialistid, juristid.


Teemad

Urmas Kukk käsitleb veebiseminaril järgnevaid teemasid:

  • andmekaitsest üldiselt, sh isikuandmete töötlemise ja kogumise põhimõtted, delikaatsed isikuandmed
  • tööle kandideerija isikuandmete töötlemine, sh töölesoovijalt andmete küsimine, lepingueelsed läbirääkimised jne
  • töötaja isikuandmete töötlemine, sh informatsiooni küsimine töösuhte kehtivuse ajal, töötajalt saadud andmete kasutamine töösuhtes - milliseid andmeid peamiselt töödeldakse? E-kirjade, telefoniväljavõtete ja arvuti kasutamise jälgimine – kas ja kuidas tohib
  • töötaja isikuandmete töötlemine pärast töösuhte lõppemist, sh töötaja kohta kogutud andmete säilitamine, endise töötaja kohta informatsiooni edastamine teistele tööandjatele jne
  • tööandja vastutus andmekaitse nõuete rikkumise eest

Koolituse täies mahus läbinud osalenule väljastatakse tõend. Tõendi väljastamise eelduseks on koolitusel osalemine täies mahus ning koolitusarve tasumine. Erandkorras võib osaleja saada koolituse läbimist tõendava dokumendi, kui on läbinud õppekavast vähemalt 80%.


Aeg ja maht

Veebiseminar toimub 3. märtsil 2020 kell 10.00–11.30.
(2 akadeemilist tundi)


Toimumiskoht

Veebiseminar toimub Addenda OÜ veebiseminari keskkonnas. Saadame Teile lingi, mille kaudu pääsete veebiseminarile 20 minutit enne algust. 
Veebiseminari saate jälgida tööl, kodus või mujal Teile sobivas kohas.


Koolitajad

Pildid / - Urmas Kukk

Urmas Kukk, AS IuteCredit Europe andmekaitse spetsialist ning Tartu Ülikooli privaatsusõiguse külalislektor

Urmas Kukk on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Ta on ASi IuteCredit Europe andmekaitse spetsialist ning Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli külalislektor (privaatsusõigus ja isikuandmete kaitse). Kuni 2020. aasta veebruarikuuni oli Urmas Advokaadibüroo Koch & Partnerid OÜ vandeadvokaat. 

Aastatel 2003 - 2008 oli Urmas Kukk Andmekaitse Inspektsioonis peadirektor ning osales ka uue isikuandmete kaitse seaduse väljatöötamisel.


Meetodid

Loeng, arutelu.


Maksumus

Registreerides kuni 21. veebruarini 2020 kehtib soodushind 59 € + km (70,80 €), hiljem tavahind 79 € + km (94,80 €).
Kõigil veebiseminaril osalejatel on võimalus osta 30 päevane veebiseminari järelkuulamine hinnaga 12 € + km (14,40 €)

Veebiseminari järelkuulamine toimub Addenda OÜ e-õppe keskkonnas. Veebiseminari salvestis  on personaalseks kasutamiseks ning pole jagatav kolmandatele isikutele. Kolmandatele isikutele on veebiseminari vaatamine vastavalt kehtivale hinnale ning väljastame sellekohase koolitusarve.

Addenda OÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner. Rohkem infot koolituskaardi kohta leiab Eesti Töötukassa kodulehelt SIIT!


Maksumus sisaldab

Elektroonilisi õppematerjale, elektroonilist tõendit.


Tasumine

Veebiseminarile registreerimise järgselt saadame kinnituse ja koolitusarve.


Loobumine

Veebiseminarist loobumisel palun teatage kirjalikult vähemalt 3 tööpäeva enne veebiseminari toimumist, hilisemal loobumisel kuulub tasumisele 100% veebiseminari maksumusest.


Lisainfo

Pildid / - 2014 Diana Nõmmik v

 

Diana Nõmmik
+372 5809 1404
+372 670 6606
diana.nommik@addenda.ee

 

Jaga

Vandeadvokaat Siret Siilbek - Projekteerija vastu esitatavate nõuete aegumine

Projekteerimisleping on oma olemuselt töövõtuleping, mille tulemiks on valmiv ehitusprojekt. Praktikas on aeg-ajalt probleeme tekitanud projekteerijate vastu esitatavate nõuete aegumine, millest praeguses blogipostituses juttu tulebki. Juhul, kui ehitusprojekti mittevastavus põhjustab ehitise puuduse, siis tsiviilseadustiku üldosa seaduse § 146 lg 2 kohaselt on lepingust tuleneva nõude ...

Loe rohkem

Liitu meie uudiskirjaga

Addenda OÜ ei jaga teie andmeid kolmandate osapooltega ning kasutab saadud andmeid vaid uudiskirjade ja turundusmaterjalide edastamiseks.